Vrijdag 28 februari 2020

Yes, wat had ik hier zin in! Want ik HOU van Aziatisch eten. Foodbar-achtige shared dining tentjes zijn een beetje hip in deze tijd heb ik het idee. En terecht. Het is meestal saai om maar één hoofdgerecht te eten vind ik. Het liefst ga ik uit eten met iemand die ook een gerecht wil delen, of ik wil op zijn minst een hapje proeven van iets wat er lekker uitziet.

Maargoed, MIA dus, oftewel Made In Asia. Als kwart-pinda zijnde voelde ik me meer dan thuis. Vrijwel alle mensen in de bediening zijn Aziatisch (die ene Nederlander viel wel een beetje op) en ze zijn erg vriendelijk. We hadden ook mazzel moet ik zeggen- de eigenaar is de vader van een jongen die bij Siv in de klas heeft gezeten. Hij zorgde ervoor dat we een fijner plekje kregen bij de verwarming aan het raam, waar we ook meer privacy hadden. De plek in een restaurant doet toch een hoop met je.

Uiteraard begin je met drankjes. Alles is in stijl- de Aziatische biertjes maakten het dan ook volledig. Een Bintang biertje, want dat deed me denken aan Indonesië. Zo heel bijzonder is dit biertje niet, het ging vooral om de associatie. En regionale of landelijke producten smaken vaak een stuk lekkerder in het land zelf.

Na het openen van de kaart kreeg ik direct keuzestress. Veel opties, fijn! Maar wat te kiezen? Bijna alles zag er lekker uit! Gelukkig kwam de zoon van de eigenaar even bijkletsen en vertellen wat het idee is. Oké, 2 of 3 gerechtjes per persoon dus. Het gemiddelde van wat de meeste mensen bestellen. Laten wij dat ook maar doen. In de topsnelheid die een Aziaat kan hebben hielp hij ons gerechtjes uitkiezen die niet al te pittig waren. Heerlijk als je zo geholpen wordt! Als we zelf hadden gekozen had het nog wel even geduurd, terwijl we inmiddels wel aardige trek hadden.

En wat was het lekker! We hadden 6 gerechtjes besteld. Het eerste gerecht was Chrispy Karaage Chicken– mégalekker! Zeer smaakvolle kip met een crispy bite en heerlijk sausje. Daarnaast kregen we Beef Teppanyaki; lekker zoetig en een beetje pittig als je de pepertjes erbij eet- je kunt dit dus zelf een beetje bepalen. De Dim Sum Mix was het minst lekkere gerechtje. De baopao was de lekkerste die ik ooit ophad, maar dat is niet zo ingewikkeld. Het is niet mijn meest fav gerecht. De overige Dim Summetjes waren best easy. Daarnaast hadden we Pad Thai, net zo lekker als de streetfood variant in Bangkok. Het is lekker goed doorbakken met tofu en garnalen. Het is wel een flinke kom, misschien al wel genoeg als hoofdgerecht voor 1 persoon als je een kleine eter bent.

Ook hadden we Grilled Chicken Satay. Heerlijk mals en de satésaus was vers met stukjes pinda erin. Dat de sausjes vers gemaakt worden betekent dat er aandacht wordt besteed aan detail en dat zie ik het liefst. Ook was er een soort atjar die ook een stuk anders was dan die je normaliter geserveerd krijgt. Er zat een lichte gembersmaak doorheen. Ook een aanrader dus! En het waren er best een aantal, lekker!

Tot slot kregen we sushi met garnalen en avocado. Online kun je niet vinden dat ze ook sushi serveren, maar wat is dat lekker zeg! Ze doen overal net iets anders mee, waardoor de smaken goed tot uiting komen. Je proeft dat het vers is, en zacht. Kleurrijk geserveerd met aardbeien erbij. Wat ik wel een beetje vreemd vind is om sushi hierbij te eten. Mijn associatie met sushi is zo veel as possible all you can eaten bij Sumo. Waar sushi terecht in de spotlight staat. Op deze manier was het meer bijzaak dan hoofdzaak, waardoor het naar mijn mening wat ondergewaardeerd werd.

Tot slot kregen we nog twee drankjes van het huis, super aardig! Het werden Aziatische speciaalbiertjes. Een biertje gebaseerd op rijst. Bierbrouwen kunnen we beter niet aan hen overlaten, maar het rozige rijstbiertje zag er wel grappig uit.

Al met al een dikke aanrader dus! Je gaat hier eten als je een avondje gezellig samen wil tafelen en houdt van het delen van verschillende gerechtjes. Persoonlijk is dit een van mijn nieuwe lievelingsrestaurants van Nijmegen. De prijs valt mee, je betaalt rond de 10 euro voor elk gerechtje. Wij waren 70 euro kwijt. Nog een flinke plus is dat je de restjes mee kunt nemen in een doggybag, en het is makkelijk bereikbaar. Treinreizigers raad ik zeker aan om even uit te stappen en hier eten halen zodat je lekker in de trein kunt smullen!

Cijfer 9.4

Ik vind dit echt top! Het hoeft allemaal niet zo fancy en chique

Leave a Reply

Your email address will not be published.