Vrijdag 6 maart 2020

Credible, het restaurant mét hotel waar ze een van de mooiste wallart van de stad hebben. Het is geïnspireerd op een restaurant in Berlijn, en het lijkt bijna precíes op elkaar.

As I write zit ik in het restaurant deze blog te schrijven terwijl Siv naast me foto’s zit te bewerken die hij zojuist heeft gemaakt voor een bedrijf. Aan het raam, waar we naar buiten kunnen kijken en intussen kunnen genieten van onze biertjes, die vers zijn van de tap.

En dat maakt het zo fijn. De sfeer is heel ontspannen en je hebt het gevoel alsof je thuis bent. De muziek op de achtergrond is subtiel, de verlichting is sfeervol en het interieur is divers, vooral het bovenste gedeelte van het restaurant. Je kunt er verhoogd zitten op barkrukken, aan tafels, of lekker relaxed op een bank. Momenteel zijn er overwegend milennials of jonger en er zijn ook een aantal ouderen.

Let’s talk about food! Vegetarisch of veganistisch eten wordt steeds normaler, gelukkig maar! Het is erg belangrijk voor zowel onze gezondheid als het milieu om bewust bezig te zijn met het eten van vlees. Zelf heb ik sinds dit jaar de meatless monday (hyperlink)geïntroduceerd bij carnivoor Siv, en het bevalt heel erg goed! Vlees kan vrij easy te vervangen zijn, en het wordt alleen maar makkelijker aangezien er meer alternatieven zijn die steeds beter worden. Hoe gezond zijn vleesvervangers nou eigenlijk? (artikel)

Credible is altijd al een beetje een voorloper geweest in het aanbieden van vega(n) food heb ik het idee. Ze zijn uniek met hun gerechtjes die vooral hierop gericht zijn. Er zijn momenteel ongeveer evenveel vega(n) gerechten als niet-vega(n).

Het leek mij een goed idee om te beginnen met nacho’s en speciaalbiertjes, om eens even goed de tijd te nemen en te borrelen. Siv bestelde er last-minute nog de geroosterde bloemkool en foccacia bij, en daar was ik stiekem wel blij mee.

De nacho’s waren namelijk niet zo heel bijzonder- het was letterlijk wat op de kaart stond- nacho’s met cheddar, creme fraiche en avocado. Dit kan beter! De bloemkool was verrassend. Het was een lekkere combinatie met humus en tomaatje. Er zat nog wat komijnzaad op en that’s it. Ik vind het alleen meer een side dish dan een borrelhapje. Waarschijnlijk is het een bewuste keuze en is er ervoor gekozen om ook meer vega(n) opties op de borrelkaart te hebben.

Tijd voor het hoofdgerecht! Toevallig hadden we afgelopen week op het werk bij het Centrum voor Mindfulness tijdens de lunch over vleesvervangers. Imke adviseerde om Siv een Beyond Meat burger te geven, en te garneren zoals je dat met een normale burger ook zou doen. Ze wist vrijwel zeker dat hij niet door zou hebben dat het een vegetarische burger zou zijn.

Nu heb ik zin in zoete aardappelfriet en truffelmayo. Dit mét een Beyond Meat burger is een gerecht op de menukaart. Deze optie is voor mij gemaakt, dat kan niet anders!

Oké, het kan wél anders. Je mag er bij Credible vanuit gaan dat je vrijwel volledig krijgt wat er op het menu staat. Het werd een beetje eenvoudig gepresenteerd; friet met een burger en truffelsaus. Het was best smaakvol, en de burger was verrassend. Door het broodje zag het er wat eenvoudig uit. De frietjes waren lekker! En vegan truffelmayo is niet zo lekker, hij mist de volle smaak van gewone mayo. Misschien toch een verkeerde keuze, of mijn verwachtingen waren te hoog. Ik ben namelijk gewend dat Credible wat meer aandacht besteedt aan de presentatie en het leuke is dat zij er meestal een soort verrassingseffect toevoegen aan het eten.

Siv had de kipstoof die errug lekker was! Dat maakte een hoop goed! Een beetje zoetig en mals. Lekker met rijst en avocado, lucky basterd.

Tot slot konden we niet kiezen tussen de lekkere desserts. We hebben besloten om 3 van de 6 desserts te bestellen. De serveerster zei dat de brownie lekkerder is dan de chocoladetaart, dus die hebben we gekozen. Het was zoals een brownie hoort te smaken- een beetje stevig van buiten en zacht van binnen. En het is een goed teken dat je na een paar hapjes het gevoel hebt megavol te zitten. Daarnaast hadden we ook de Eton mess besteld. Het dessert met hangop en merengue. En jam, dit was lekker! En daar was het verrassingseffect de blaadjes basilicum. Bijzondere combinatie en bijzonder smaakvol! De donut was niet zo bijzonder, ook niet iets waar we dol op zijn. Het leek een beetje op een donut die je bij de AH kunt kopen.

Cijfer: 8.3

Credible is dus erg geschikt om gezellig te tafelen, borrelen, studeren of werken. De menukaart heeft voor ieder wat wils en het is zeer geschikt voor de vegetariërs en vegans onder ons. Ze hebben een vrij uitgebreide drankenkaart met veel keuze uit biertjes, ook van lokale brouwerijen. De prijs/kwaliteit verhouding is goed en de meeste gerechten zijn smaakvol, op een enkeling na.

En goed nieuws voor de mensen die van spelletjes houden! Ze hebben spelletjes en ze organiseren ook spelletjesavonden.

Al met al zeker een aanrader dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.